Karri Koira viihtyy studiollaan. Kuvaa varten hän halusi, että kynttilät palavat taustalla. Kuva: Anni Koponen / HS

Mikä koira olisit, Karri Koira?

Musiikki 6.12.2012, klo 18:01 Marko Ylitalo

Ystävät käskivät Karri Koiraa lopettamaan oikeat työt ja tekemään levyn. Hän totteli, mutta silti kesti puolitoista vuotta ennen kuin hänen r’n’b-albuminsa valmistui.

Karri Koira eli Karri Sirén on haaveillut omasta sooloalbumista siitä asti, kun aloitti riimien kirjoittamisen Pakilan yläasteella. Nyt viisitoista vuotta myöhemmin r’n’b-henkinen levy on vihdoin valmis.

”Luulin, että tuntuisi paremmalta, mutta ei stressi loppunutkaan”, hän sanoo.

Lopullinen päätös omasta levystä syntyi puolitoista vuotta sitten. ”Olin päiväduunissa. Puhuin läheisteni kanssa, ja he olivat sitä mieltä, että kannattaa lopettaa työt ja tehdä levy nyt, jos sen aikoo tehdä.”

Toimistoarki tyssäsi siihen. Sirén alkoi työstää K.O.I.R.A:ksi nimettyä esikoistaan Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitsevassa studiossa. Hän ei halua puhua vanhasta työstään, ainoastaan nykyisestään. Ne kutsuu mua koiraks -avauskappaleessa lauletaankin: ”Kerroin et lopetin päivätyöt ja aloin luurittaa.”

Mutta miksi ihmeessä levyn tekeminen kesti niin kauan?

”Kokonaisen laulubiisin säveltäminen on täysin erilaista kuin fiittaaminen muiden kappaleilla. Kyse ei ollut siitä, uskallanko tehdä. Halusin, että levystäni tulisi niin täydellinen kuin mahdollista.”

Karri Koira on tullut tunnetuksi nimenomaan vierailuistaan muiden kappaleilla. Valtavirtasuosioon hän nousi 2011, kun Mammat riivaa ja Jaren & VilleGallen kanssa tehty Mitä sä siit tiiät olivat sen kesän hittejä.

Molemmissa kappaleissa esiintyy myös räppäri Ruudolf, joka oli K.O.I.R.A.-levyn vastaava tuottaja. Ilman pitkäaikaista aisaparia levy ei olisi kenties koskaan valmistunut.

Myös Karri Koiran omat kappaleet ovat nostaneet odotukset korkealle debyyttialbumia kohtaan. Amerikankotka liitää ja Kaikki tai ei mitään on katsottu yhteensä yli miljoona kertaa YouTubesta. Jälkimmäinen julkaistiin kesäkuussa vinyylisinglenä, jonka painos myytiin nopeasti loppuun, ja viimeistään sen jälkeen keikatkin.

”Suomi alkaa olla kypsä tällaiselle soundille.”

Karri Koiraa on kutsuttu Suomen ensimmäiseksi r’n’b-laulajaksi, mikä huvittaa artistia itseään. Esimerkiksi Stig Dogg löi läpi vain muutama vuosi sitten tekemällä härskiä parodiaa kaupallisen hip hopin kliseistä. Hän irstaili vadelmasuklaan iloista, mutta Karri Koira hempeilee lempeämmin.

Sirénin suosikkeja ovat Ginuwinen ja D’Angelon kaltaiset yhdysvaltalaiset kutusoul-menestyjät, mutta omassa musiikissaan hän haluaa yhdistää makuuhuonetunnelmoinnin Michael Jacksonin tyylisiin tanssilattiantäyttäjiin.

Oman levyn ansiosta nyt on vihdoin muiden vuoro vierailla Koiran kappaleilla. Vaikka albumin räp-osuuksista vastaavat pääasiassa Ruudolf, Asa ja Heikki Kuula, ei Sirén ole unohtanut hip hop -juuriaan. Hän heittää muutamat riimit itsekin. Housut eivät vain enää roiku yhtä alhaalla kuin teini-iässä, jolloin hän julkaisi ensimmäiset kasettinsa räp-piireissä legendaarisessa Vähäiset äänet -kokoonpanossa.

”Jos mä olisin koira, niin olisin se dobermanni Snoop Doggy Doggin musiikkivideosta.”

Kommentit

 • Wumo (24.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (22.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (18.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (17.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (16.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (15.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (14.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (12.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (11.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (10.4.2014, klo 0:00)

Uusin Fok_it

Vanhemmat Fok_it-stripit löydät klikkaamalla tästä. Related posts: Fok_it Fok_it Fok_it Fok_it

 1. Haluan sokkotreffeille!

  Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksella. Tiedot jäävät toimituksen haltuun.

 2. nainen mies joku muu
 3. naista miestä kumpikin käy
Klikkaa seuraavalle sivulle
Lähetä Takaisin edelliselle sivulle

Kiitos osallistumisestasi.