Nokan tiloissa myytiin ennen autoja. Nyt siellä tarjoillaan Helsingin parasta ruokaa. Kuva: Elvi Rista.

Nyt-liite valitsi: Nokka on Helsingin paras ravintola

Nyt 2.11.2012, klo 15:39 Toimitus

Nokka on Helsingin paras ravintola. Näin päättivät Helsingin Sanomien ravintolakirjoittajat.

Nokan keittiömestari Ari Ruoho puhuu innokkaasti lähiruuan puolesta, ja Nytin kriitikot arvostavat ravintolan tarjoamia makuja.

”Hän [Ruoho] on pyytänyt pöytään hiillostettua ja marinoitua särkeä, savustettua hauenmätiä, possunkylkeä hapanruiskuoressa, ilmakuivattua kyyttöä ja kinkkua. Kaikilla raaka-aineilla on oma tarinansa. Kotipaikka ja tausta ovat tarkkaan tiedossa”, kirjoittaa kriitikko Anna Paljakka.

Katajanokan Kanavarannassa sijaitseva Nokka saa kehuja myös miljööstään. Ravintola on pystytetty vanhoihin tiilimakasiineihin, joissa on aiemmin myyty muun muassa autoja.

”Nokan miljöötä ei ole tehty, se on. Aidot tiiliseinät tuovat turvallisuutta, meri tuntuu loiskuvan ihan ovelle saakka. Katajanokalla ollaan kivasti erillään keskikaupungista”, Paljakka jatkaa.

 

Kaupungin toiseksi parhaaksi ravintolaksi kriitikot valitsivat Kasarmikadulla sijaitsevan Olon, jonka keittiömestarina toimii Pekka Terävä. Skandinaavisia makuja tarjoava Olo sai ensimmäisen Michelin-tähtensä vuonna 2011.

Helsingin kolmanneksi paras ravintola on kriitikoiden mielestä Kolmannen linjan thaimaalainen Lemon Grass, jonka pääomistaja on nimeltään Phatcharee Orenius. Ravintolan listalta löytyy kunnioitettavat 138 ruokalajia.

Nytin lukijoiden suosikkiravintola Helsingissä taas on välimerellistä ruokaa tarjoava Mange Sud. Tehtaankadulla sijaitseva ravintola saa kehuja ruuan ohella tunnelmasta ja palvelusta, ja se on noteerattu myös Michelin-oppaassa.

 

Helsingin parhaan ravintolan valitsivat Nytin ravintolakirjoittajat Anna Paljakka, Teemu Luukka, Jouni K. Kemppainen, Tuija Pallaste, Valtteri Väkevä, Johanna Tikkanen ja Pauliina Siniauer. Jokainen heistä listasi kymmenen mielestään parasta ravintolaa, joissa ruoka on aina loistavaa ja palvelu asiantuntevaa ja miellyttävää. Kriitikot kiinnittivät huomiota myös ravintoloiden tunnelmaan ja miljööseen, ja rahoillekin piti löytyä vastinetta.

Yksimielinen raati ei löytänyt Nokasta mitään huomautettavaa.

Lukijoiden suosikkiravintolasta järjestimme äänestyksen Nyt.fi:ssä. Ääniä tuli toistasataa.

Kommentit

 • Wumo (24.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (22.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (18.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (17.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (16.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (15.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (14.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (12.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (11.4.2014, klo 0:00)
 • Wumo (10.4.2014, klo 0:00)

Uusin Fok_it

Vanhemmat Fok_it-stripit löydät klikkaamalla tästä. Related posts: Fok_it Fok_it Fok_it Fok_it

 1. Haluan sokkotreffeille!

  Hakemuksen tiedot käsitellään luottamuksella. Tiedot jäävät toimituksen haltuun.

 2. nainen mies joku muu
 3. naista miestä kumpikin käy
Klikkaa seuraavalle sivulle
Lähetä Takaisin edelliselle sivulle

Kiitos osallistumisestasi.